Strona 3 z 4

komunikator głosowy!

PostWysłany: 14 Paź 2011 15:16
przez GandalfSzary
Capo napisał(a):Mam małą propozycję zanim zaczniecie wkładać pieniądze w mumble. Szczerze mówiąc ten komunikator jest najgorszy którego używałem (ventrilo, Team Speak) bardzo mało ustawień i opcji do skonfigurowania mikrofonu ( a to jest chyba najważniejsze w komunikatorze głosowym) Jeśli mamy używać komunikatora to proponowałbym Team Speak 3. Jest płatny tak jak mumble ale jestem administratorem na publiczny serwerze wiec mam kanał za free. Możemy mieć swój kanał, i dowolną ilość pod kanałów. Wiem Gandalf, że musisz opłacać mumble, a po co płacić jak można mieć o niebo lepszy komunikator za darmo. Jak będziesz miał chwile to zajdź na ten serwer, zobacz jak wygląda organizacja. W razie pytań albo pomocy w konfiguracji mikrofonu itp. Kiedy jestem w pracy cały czas siedzę na dyżurce administracji więc można pisać.

Address: ts.publicts.pl


Znam zarówno ts3 jak i ventrillo i żadne z nich nie umywa się do mumble (nawet tutaj korzystaliśmy z venta)! Ustawienia aktywacji mikrofonu są wręcz rewelacyjne. Jakość dźwięku ze wszystkich trzech najlepsza (przynajmniej u mnie). Do tego integracja z eu też jest fajna kwestią. Ja się nie upieram przy mumble, ale jak dla mnie jest to zdecydowanie najlepsza opcja, natomiast posłucham głosu większości. Myślę, że dużo osób ma również porównania komunikatorów, więc pisać swoje spostrzeżenia.

komunikator głosowy!

PostWysłany: 14 Paź 2011 15:24
przez Ariakan
mi osobiście totalnie wszystko jedno na czym będe siedział ,czy to vt, czy ts3 czy mumble - push to talk rozwiązuje imho wszystkie problemy z aktywacją głosem - i tak korzystacie z paluszków na klawiaturze, to jeden więcej wam nie zrobi różnicy - gracze rajderzy z WoWa wiedzą na pewno o co chodzi. I wciskanie kitów ,że tego sie nie da ogarnać, jest moim zdaniem nieprawdziwe.

a co do jakości...no cóż, ventrillo moim zdaniem jest lepsze, ale nie na tyle chyba ,zeby się na niego przeżucać.

komunikator głosowy!

PostWysłany: 15 Paź 2011 09:54
przez Punio
To ja "ftronce" swoje 3 pece do wypowiedzi.

Korzystalem zarowno z ts, vent i teraz mumble, a w miedzyczasie ze skypa :) I chyba najbardziej lezal mi skype wlasnie, chociaz sprawdzal sie tylko w malych konfiguracjach - rzedu 3-4 osoby. Reszta jest w sumie.. taka sama :)

Ale jakby nie chciec placic za mumbla to zawsze moge postawic darmowy serwer venta w wersji 2 (nie znalazlem serwera venta 3 do sciagniecia) lub ts.

W sumie najwazniejsze to sie dogadac na czym siedzimy. Ot co.

komunikator głosowy!

PostWysłany: 28 Gru 2011 15:29
przez GandalfSzary
Uwaga zmieniły się dane do serwera:


Address: voice.entropiaforum.pl
Port: 60338
hasło: efpl

Alternatywnie, po zainstalowaniu klienta wystarczy kliknąć na głównej stronie w ikonę mumble.

komunikator głosowy!

PostWysłany: 06 Maj 2012 18:08
przez Krzychop
Jakie jest hasło na kanał EF ?
"efpl" nie działa

komunikator głosowy!

PostWysłany: 06 Maj 2012 18:22
przez Semaj
działa ustaw wszystko dokładnie dane są prawidłowe

komunikator głosowy!

PostWysłany: 11 Maj 2012 17:45
przez Taria
Wszystko pięknie ładnie , ale za cholerę nie mogę odnaleźć kanału ... :(

komunikator głosowy!

PostWysłany: 11 Maj 2012 19:42
przez Semaj
SPROBOJCIE NA GLOWNEJ STRONIE JEST BEZPOSREDNI ODNOSNIK

komunikator głosowy!

PostWysłany: 10 Lut 2013 12:28
przez Ariakan
uwaga

jak zauważyliście, od wczoraj nie można dobic do naszego serwera Mumble. Spodowane jest to argumentem najstarszym z możliwych - jest płacone, jest gadane.

w związku z rozmową z Semajem, nie bedziemy kontynuować przygody z Mumblem(do tej pory, opłacał go GSz. we własnej osobie). Teraz, padła propozycja, przeniesienia się na Ventrilo 3.0(opłacane by Semaj), które zostanie odplone na dniach - tj. poniedziałek - środa.
Niedługo kolejne niusy, stay tuned

Pozdr
A

komunikator głosowy!

PostWysłany: 13 Lut 2013 20:01
przez mixer70
Dane do nowego komunikatora:

Należy pobrać ventrilo 2.1.4 (darmowy np. ze strony: http://ventrilo-2-1-4.softonic.pl/ - nie zapomnijcie odznaczyć instalacji dodatkowych toolbarów wyszukiwarek i innych śmieci...) i po instalacji podać następujące dane serwera.
adres ip: 178.217.186.105
port: 5798
hasło: efpl

serwer postawił semaj sukinkotem zwany...

dobrze jest ustawić klawisz push to-talk:
wystarczy kilknąć na "setup"
zaznaczyć pole "Use Push To-Talk Hotkey"
i w okienku "Hotkey" kliknąć klawiszem którego che się używać w celu aktywacji mikrofonu.


aaaaa.... i należy pamiętać, że po najnowszej "poprawce" do EU po uruchomieniu entropii wycisza ona mikrofon w windows.... także po wejściu do gry trzeba kliknąć prawym klawiszem myszy na głośnik w prawym dolnym rogu ekranu windowsa - wybrać urządzenia do nagrywania - zaznaczyć na liście mikrofon - kilknąć "właściwości" - w zakładce "poziomy" zaznaczyć ikonę jako aktywną... (dzięki MA za ułatwianie życia i "genialne poprawki"...)