zaawansowane >>
Zaloguj się
FORUM

Instrukcja lotów

inne poradniki nie pasujace do powyższych podforów
AUTOR

Wysłany: 28 Lip 2009 18:26

Hej, ponieważ dużo krajanów ma potężne problemy z lataniem, powielam swój tutorial z anglojęzycznego forum. Troszkę go poszerzę tak aby był w miarę kompletną księgą wiedzy na temat latania :)

Jeżeli chcesz polecieć na CND (Club Neverdie) lub CP (Crystal Palace) zwykle szuka się pilotów w Twin. Oczywiście można prywatnymi kanałami, natomiast wszyscy Ci, którzy latają regularnie stoją właśnie w Twin. Jeżeli tylko jest pilot na głównym czacie zobaczysz jego ogłoszenia.


Należy pamiętać aby NIE płacić za przelot przed wejściem do kokpitu samolotu, tylko prawdziwy pilot jest wstanie dać Ci do niego dostęp (zatem , nie płacimy w twin, ani w drodze do hangaru)



W momencie kiedy będziemy mogli wejść już do samolotu pilot poprosi o zapłatę (odbywa się to przed lotem). Po uiszczeniu należności należy usiąść na jednym z 4 dostępnych krzeseł, poszukać tak zwanego guzika (HUD button) i dwukrotnie go kliknąć. W samolocie jest 5 miejsc, natomiast nie siadamy na miejscu "kierującego" pilot poprosi Cię o zmianę miejsca i tylko wydłuży to cały proces.

Po jednym z updatów niestety utworzył się problem z prawym skrzydłowym miejscem. Poniżej przedstawię jak sobie z nim poradzić. Jeżeli dasz radę uaktywnić hud na tym miejscu z łatwościa poradzisz sobie na każdym innym.


O którym siedzeniu mowa? Patrz poniższy zrzut ekranu (zaznaczone na zielono i z wykazującą biała strzałką):

Image


Aby szybko i sprawnie przeprowadzić cała operacje, należy przed siadaniem zlokalizować Activate HUD (guzik na tym siedzeniu jest czerwony, ale może być też niebieski - siedzenie obok kierowcy ):

Image


Teraz cały sekret. Utwórz Bar Status dokładnie tak jak tworzy się Pasek życia moba lub innego avatara. Aby to zrobić kliknij na guzik, przeciągnij i upuść. W ten sposób utworzysz pasek guzika. Wygląda dokładnie taa samo jak pasek życia, ale nie w środku pusty, czyli tak:


Image


Powyższe kroki są bardzo istotne, ponieważ nie będziesz widział guzika w momencie siedzenia. Teraz wystarczy już tylko usiąść (klikamy dwa razy na siedzeniu). Z wielu prób jakie przeprowadziłem wynika, że najlepiej stać się obok siedzenia. W momencie kiedy dwukrotnie klikniemy na siedzeniu, avatar powoli zacznie iść w jego kierunku i przybierze żądaną przez nas pozycje. Jeżeli avatar zacznie się trząść i zatnie się naciśnij E (skocz) pomaga w 90% przypadków. Na tym zrzucie ekranu pokazuje, gdzie powinieneś stać w momencie siadania.

Image


I ostatni krok uaktywnienie HUD-a. W większości przypadków niestety nie będziecie widzieli już guzika, dlatego klikamy dwukrotnie na uprzednio przygotowanym statusu guzika (Activate Hud Status Bar). Poniższy zrzut ekranu nie jest najlepszy, ponieważ tu widać Activate Hud guzik, ale musicie wierzyć mi na słowo, że zdarza się to rzadko.


Image


Pytania, sugestie, udoskonalenia mile widziane :)
Eagle Pilot
Weak



Offline
 
Posty: 6
Dołączenie: 26 Maj 2009 13:24
Punkty: 12
Nazwa Avatara: Eagle Pilot TI North
Society: Freelancer

Wysłany: 29 Lip 2009 00:54

Heh toś się Pan postarał Panie Eagle :D

 

Image
JohnnyBravo
Strong

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 756
Dołączenie: 19 Mar 2009 17:18
Miejscowość: Nowy Sącz
Punkty: 1556
Nazwa Avatara: Johnny JB Bravo
Society: www.EntropiaForum.pl
Nr GG: 820717

Wysłany: 29 Lip 2009 11:38

Ja nie rozumiem jednego, raz zdarzyło mi się, że musiałem hud 'wciskać' dwukrotnie, raz przed siadaniem i drugi raz po zajęciu miejsca, nie była możliwa aktywacja w normalnej procedurze, bo wyskakiwało ostrzeżenie, że zanim usiądę muszę to cholerstwo aktywować. Od czego to zależy?
n1x
Watcher

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 54
Dołączenie: 15 Maj 2009 14:22
Punkty: 108
Nazwa Avatara: Lola
Society: GSE

Wysłany: 29 Lip 2009 13:11

n1x napisał(a):Ja nie rozumiem jednego, raz zdarzyło mi się, że musiałem hud 'wciskać' dwukrotnie, raz przed siadaniem i drugi raz po zajęciu miejsca, nie była możliwa aktywacja w normalnej procedurze, bo wyskakiwało ostrzeżenie, że zanim usiądę muszę to cholerstwo aktywować. Od czego to zależy?



Jeżeli będziesz dwuklikał Activate Hud w pozycji stojącej to nic się nie powinno dziać. Natomiast w momencie kiedy usiądziesz zawsze dostaniesz komunikat na żółto:

Warning! Press button on chair to buckle up and activate the HUD. This is critical during launch and landing.

Z tego co piszesz w zasadzie wynika, że naklikałeś się przed akcją niepotrzebnie :) Powszechnie nie jest znany taki bug co nie znaczy, że akurat Tobie się nie przydarzył. Już widziałem naprawdę sporo podczas latania (3 lata robi swoje:) ).
Eagle Pilot
Weak



Offline
 
Posty: 6
Dołączenie: 26 Maj 2009 13:24
Punkty: 12
Nazwa Avatara: Eagle Pilot TI North
Society: Freelancer

Wysłany: 11 Sty 2010 17:34

Mam 2 pytania:
-Na jakich koordynatach leży Twin,czy to w Eudori. :?:
-Jak można nabyć taki statek. :?:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio edytowany przez MACIEKmyx, 29 Lis 2010 19:41, edytowano w sumie 1 raz

 

ALL CAN BE DONE, BUT HOPE FOR THE FIRST.

Account Created 2008-03-23
MACIEKmyx
Strong

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 962
Dołączenie: 01 Sty 2010 16:01
Punkty: 1986
Nazwa Avatara: Maciej MYX Soldier
Society: www.EntropiaForum.pl

Wysłany: 11 Sty 2010 19:14

Twin 77777x76650 Eudoria

Hangar mozna kupic czasami ktoś wystawia przyszykuj z 100k ped

 

pepin
Strong

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 621
Dołączenie: 23 Paź 2009 19:18
Miejscowość: Lubin
Punkty: 1318
Nazwa Avatara: PEPIN PEPINEK PEPIN
Society: www.EntropiaForum.pl
Nr GG: 1316738

Wysłany: 11 Sty 2010 22:24

ok

 

ALL CAN BE DONE, BUT HOPE FOR THE FIRST.

Account Created 2008-03-23
MACIEKmyx
Strong

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 962
Dołączenie: 01 Sty 2010 16:01
Punkty: 1986
Nazwa Avatara: Maciej MYX Soldier
Society: www.EntropiaForum.pl

Wysłany: 06 Kwi 2010 12:58

Jeszcze nigdy nie leciałem, wylatuje sie z Twin Pix z którego miejsca. ?

jak sie przygotowac dobrze do wylotu co zabrac ze soba jak bede jechał kopac. ?

Bardzo dobry temat, sporo wyjasnia mlodym graczom. :)
Buzok777
Watcher



Offline
 
Posty: 30
Dołączenie: 21 Lut 2010 14:38
Punkty: 60
Nazwa Avatara: Buzok
Nr GG: 2302020

Wysłany: 06 Kwi 2010 12:59

Jeszce jedno ile kosztuje bilet i sam lot.
Pozdrawiam.
Buzok777
Watcher



Offline
 
Posty: 30
Dołączenie: 21 Lut 2010 14:38
Punkty: 60
Nazwa Avatara: Buzok
Nr GG: 2302020

Wysłany: 06 Kwi 2010 13:39

Buzok777 napisał(a):Jeszcze nigdy nie leciałem, wylatuje sie z Twin Pix z którego miejsca. ?

jak sie przygotowac dobrze do wylotu co zabrac ze soba jak bede jechał kopac. ?

Bardzo dobry temat, sporo wyjasnia mlodym graczom. :)


aktualnie loty nie działają... na CND lub CP możesz skoczyć każdym teleportem. CND kosztuje 25 ped, CP chyba 15 ped.

 

Pies jest jedyną istotą, która bardziej kocha Ciebie niż siebie samego.
Image
Dis
Strong

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 728
Dołączenie: 07 Lip 2009 21:16
Miejscowość: B-Stok/Wawa
Punkty: 1510
Nazwa Avatara: Dis Varginna Venus
Society: EF.pl
Nr GG: 8385314

Następna

Powróć do Inne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Strona głównaZespółUsuń cookies utworzone przez forum • Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
cron