zaawansowane >>
Zaloguj się
FORUM

Problem z Ukash...

Na wszystkie tematy...
AUTOR

Wysłany: 24 Sty 2013 08:10

Witam! Ostatnio chciałem zapłacić Ukash'em :) no to wszystko piknie elegancko, doładowałem ukash DOTPAY'em, niby voucher na 70 zł jest. Ok. Chce go przekonwertować. Wchodze w te wszystkie opcje tam piknie wszystko elegancko, konwertuje na USD. wychodzi mi 21.45. Otrzymuje wiadomość e-mail z moim nowym kodem, którego niestety nie mogę użyć! Nawet na stronie Ukash pisze, że jest nieprawidłowy, podczas kiedy przy poprzednim (w złotówkach) pisze, że jest on już użyty... (Prawdopodobnie chodzi o przekonwertowanie). Szukałem na stronie Ukash jakiegoś kontaktu z supportem, ale nigdzie nie umiem znaleźć ;/
Razor
Watcher

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 48
Dołączenie: 04 Lip 2010 13:47
Miejscowość: Katowice
Punkty: 106
Nazwa Avatara: PL Razor PL
Society: www.EntropiaForum.pl

Wysłany: 24 Sty 2013 09:36

Niestety miałem to samo. Konwertowałem go nawet kilka razy i nawet wtedy nie mogłem go wykorzystać w entropi. Cały czas pokazywało mi, że kupon nie ważny. Kontaktowałem się z supportem ukasha i MA ale nic nie byli w stanie poradzić. Co dziwne w innych serwisach działał bez problemu.
Baraneq
Watcher

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 51
Dołączenie: 11 Maj 2009 18:34
Punkty: 102
Nazwa Avatara: Michal vel Baraneq

Wysłany: 24 Sty 2013 10:28

Rozdziel w opcjach ukash na 2 kupony na kwote 21USD i drugi ukash na reszte centów i spróbuj go wykorzystać, z tego co pamietam to nie można w EU wykorzystać z centami po przecinku, choć moge sie mylić.
Shakal
Watcher



Offline
 
Posty: 19
Dołączenie: 15 Cze 2009 20:10
Punkty: 40
Nazwa Avatara: Shakal BigBenKrk-PL Wolf
Society: Kingsajz

Wysłany: 24 Sty 2013 13:05

Witam.
Problemow z zasileniem konta w EU kuponami Ukash ,szczegolnie tymi zakupionymi na Dotpay - nie ma.
1. Kupujesz kupon.
2. Wlaczasz EU (minimalizujesz ja ,zeby widziec pulpit w kompie)
3. W EU wybierasz ze chcesz doladowac Ukash-em
4. Przekopiowujesz cyfry ze swojego kuponu (voucher) -klawisze CTRL+C ,CTRL+V do tego sluza :)
5. W drugim okienku wpisujesz kwote za jaka go kupiles (w PLN-ach!) np. 50 ,jesli kupon jest warty 50 zlotych
7. Potwierdzasz na dole. System pokaze ilosc ped za te kase. Trzeba zaakceptowac
8. Koniec. Pedy sa w EU :)
Naprawde nic trudnego.
Max Kovalsky
Watcher

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 20
Dołączenie: 07 Lis 2011 09:47
Miejscowość: Warszawa
Punkty: 40
Nazwa Avatara: MAX Max Kovalsky
Society: www.EntropiaForum.pl

Wysłany: 24 Sty 2013 13:23

a po co konwertujesz.? kupujesz w PLN i taki kod podajesz z wartością PLN w grze. Nic nie trzeba zmieniać na USD. Gra automatycznie przelicza sobie...

 

Account Created 2007-05-02


...
tiger
Soldier

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 112
Dołączenie: 22 Mar 2010 17:52
Punkty: 234
Nazwa Avatara: Krzysztof Tiger Gumis
Society: www.entropiaforum.pl

Wysłany: 24 Sty 2013 16:36

Dodatkowe informacje...
Konwertowałem, gdyż przelicznik Ukash jest lepszy niż entropii. Po przekonwertowaniu mam 21.45 USD (210 ped), wcześniej sprawdziłem ile bym dostał za 70 PLN (204 albo 206 ped). Niestety, tego vouchera nie mogę nawet rozdzielić! Pisze mi na stronie Ukash, że kod nieprawidłowy. Obecnie prowadzę rozmowę e-mailową z supportem ukash, przynajmniej mi się angielski szkoli...

Przykładowo, kiedy na stronie ukash wpiszę swój kod w PLN, pisze, że został już użyty (wiadome, przekonwertowan już jest na USD, co daje inny kod), ale jak już wpisuję kupon w USD, to nie pisze, że użyty, a pisze, że NIEPRAWIDŁOWY. Czyli prawdopodobnie jest to wina Ukash, jakiś błąd w generowaniu kodu vouchera po konwertowaniu...


Kovalsky - wiem, jak to się robi, ale byłem po prostu łakomy na te 4 pedy i bawiłem się w konwertowanie... Za 21 USD dostanę 210 ped, za 70 PLN 206 ped.
Kilka dni temu (Pierwsza wpłata - 30 PLN) przebiegła bez problemu, ale nie bawiłem się w konwertowanie itp.

Mam nadzieję, że Ukash spojrzy na to i zrobi co ma zrobić :D Bo dziwne jest, że przy kodzie PLN pisze, że już użyty, a przy kodzie USD, że nieprawidłowy :) Jak by np: To entropia przyjęła voucher w USD, tylko był jakiś błąd i nie dało mi pedów, to na stronie ukash, miałbym informację identyczną jak w przypadku vouchera w PLN, czyli, że już został kod użyty.
Razor
Watcher

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 48
Dołączenie: 04 Lip 2010 13:47
Miejscowość: Katowice
Punkty: 106
Nazwa Avatara: PL Razor PL
Society: www.EntropiaForum.pl

Wysłany: 25 Sty 2013 00:21

To, że został użyty to prawidłowa informacja...tylko, że ten nowy kod powinien być nowym :P a nie, nieprawidłowym ;)

ps: nawet nie wiedziałem, że się da konwertować :D

 

Account Created 2007-05-02


...
tiger
Soldier

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 112
Dołączenie: 22 Mar 2010 17:52
Punkty: 234
Nazwa Avatara: Krzysztof Tiger Gumis
Society: www.entropiaforum.pl

Wysłany: 25 Sty 2013 06:38

Na stronie ukash, logujesz się... Moje Konto klikasz, i tam możesz robić wszystko z voucherem :D No ale nie radzę, bo potem wynikają z tego różne problemy, takie jakie mam ja :D

Do Ukash poszedł e-mail. Odpisali wczoraj z rana, gdzie prosili mnieo info daty itp jak zakupiony voucher i screen shootów. Porobiłem wszystko. Droga Patricia pisała też, że ma nadzieję pomóc jeszcze dzisiaj :D No ale jak napisałem kolejny e-mail do nich z tymi informacjami, tak do teraz nie mam odzewu :P
Razor
Watcher

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 48
Dołączenie: 04 Lip 2010 13:47
Miejscowość: Katowice
Punkty: 106
Nazwa Avatara: PL Razor PL
Society: www.EntropiaForum.pl

Wysłany: 25 Sty 2013 13:00

......aaaaa chodzilo o oszczednosci...sorry ,ale nie wpadlbym na to :shock:
Z tego co pamietam Ukash przy zakupie kuponu za 200 pln dawal jeszcze niedawno Ukash Vtola. Chodzilo to jak pamietam tt+15 ped, nie wiem jak teraz. Wiec moze i o tym warto pomyslec jesli juz tak bardzo na tej wplacie chcecie byc Eco :)
Max Kovalsky
Watcher

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 20
Dołączenie: 07 Lis 2011 09:47
Miejscowość: Warszawa
Punkty: 40
Nazwa Avatara: MAX Max Kovalsky
Society: www.EntropiaForum.pl

Wysłany: 26 Sty 2013 00:04

tzn jakoś pierwsza wpłata po wprowadzeniu Vtola dawała ci darmowego :), wczesniej dawali broń i ammo, a teraz samolot i paliwo ;)...wartość kuponu chyba nie miała duże wagi...;) napisz, czy udało Ci się wybrnąć z tego :D

 

Account Created 2007-05-02


...
tiger
Soldier

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 112
Dołączenie: 22 Mar 2010 17:52
Punkty: 234
Nazwa Avatara: Krzysztof Tiger Gumis
Society: www.entropiaforum.pl

Następna

Powróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Strona głównaZespółUsuń cookies utworzone przez forum • Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
cron