zaawansowane >>
Zaloguj się
FORUM

komunikator głosowy!

Kącik dla początkujących
AUTOR

Wysłany: 03 Paź 2011 11:47

------------------------------
2016.12.05
AKTUALNE DANE DLA MUMBLE:

etykieta Newerwinter PL
adres mumble-de.cleanvoice.com
port 45936
------------------------------


Według życzenia:


klienta można ściągnąć z http://www.mumble.com

Uwaga zmieniły się dane do serwera:


server: 178.217.187.122
port: 60015
hasło: efpl (o ile będzie krzyczeć)

Alternatywnie, po zainstalowaniu klienta wystarczy kliknąć na głównej stronie w ikonę mumble.


Witam kiedyś było dla forum załozone Ventrillo ale z uwagi na małą ilość kożystających została usunięte ja osobiście wolę rozmawiać niż pisać i teraz pytanie ile osób byłoby za przywróceniem takiego komunikatora koszt serwera ventrillo z mozliwością rozmowy na 20 osób na raz jest dość niski w skali roku około 60 pln jeżeli byłaby dośc duża grupa ludzi chętnych na coś takiego można by było to wprowadzić .

opinie prosze wpisywać w topiku.

 

Krocząc w stronę światła zagłębiłem się w ciemnościach....
Semaj
Strong

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 629
Dołączenie: 13 Sty 2010 11:10
Miejscowość: Warszawa
Punkty: 1292
Nazwa Avatara: Semaj Semaj Sukinkot
Society: www.entropiaforum.pl

Wysłany: 03 Paź 2011 12:17

Ventrillo jakoś się nie przyjął, ale ja też zdecydowanie bardziej preferuję rozmowę od pisania. Z doświadczenia wiem, że najlepiej działa mumble (http://www.mumble.com/). Czy ktoś ma możliwość postawienia lub załatwienia tam serwera? Jeżeli nie to proszę o informacje, kto by ewentualnie z tego korzystał. Jeżeli będzie taka potrzeba to wykupię serwer (kwestia czy będziemy z tego korzystać?)

 

Image
GandalfSzary
Strong

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 811
Dołączenie: 10 Maj 2009 23:54
Punkty: 1698
Nazwa Avatara: Gandalf GandalfSzary Szary
Society: www.EntropiaForum.pl
Nr GG: 380195

Wysłany: 03 Paź 2011 12:22

gandi ja mogę również pokryć część kosztów to są małę pieniądze a uważam że łatwiej z kimś pogadać niż pisać nie wiem czy w mumble da się ustawić włączenia mikrofonu na klawisz jak w VT czy TS ale jezeli tak to jestem za :P

 

Krocząc w stronę światła zagłębiłem się w ciemnościach....
Semaj
Strong

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 629
Dołączenie: 13 Sty 2010 11:10
Miejscowość: Warszawa
Punkty: 1292
Nazwa Avatara: Semaj Semaj Sukinkot
Society: www.entropiaforum.pl

Wysłany: 03 Paź 2011 12:28

Semaj napisał(a):gandi ja mogę również pokryć część kosztów to są małę pieniądze a uważam że łatwiej z kimś pogadać niż pisać nie wiem czy w mumble da się ustawić włączenia mikrofonu na klawisz jak w VT czy TS ale jezeli tak to jestem za :P


Mumble ma bardzo zaawansowane ustawienia aktywacji głosowej. Wykrywa szumy czy poziom dźwięku za tobą (np.: z telewizora) i nie aktywuje wtedy microfonu. Korzystam z niego od dłuższej chwili a testowałem i skypa i ventrillo i ts3 nic się nie umywa.

OK wykupię serwer na próbę, zobaczymy czy się przyjmie.

 

Image
GandalfSzary
Strong

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 811
Dołączenie: 10 Maj 2009 23:54
Punkty: 1698
Nazwa Avatara: Gandalf GandalfSzary Szary
Society: www.EntropiaForum.pl
Nr GG: 380195

Wysłany: 03 Paź 2011 12:32

spoko zobaczymy jakby co możesz liczyć na jakąś kaske ode mnie daj znać tylko co i jak

 

Krocząc w stronę światła zagłębiłem się w ciemnościach....
Semaj
Strong

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 629
Dołączenie: 13 Sty 2010 11:10
Miejscowość: Warszawa
Punkty: 1292
Nazwa Avatara: Semaj Semaj Sukinkot
Society: www.entropiaforum.pl

Wysłany: 03 Paź 2011 12:40

OK, klienta można ściągnąć z www.mumble.com

Dane do serwera:


Address: efpl.mumble.com
Port: 9645

Nie mam doświadczenia z punktu widzenia administratora, ale z czasem się wszystko wyjaśni, bankowo idzie tworzyć konta, kanały itp. Kto chętny niech testuje :)

 

Image
GandalfSzary
Strong

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 811
Dołączenie: 10 Maj 2009 23:54
Punkty: 1698
Nazwa Avatara: Gandalf GandalfSzary Szary
Society: www.EntropiaForum.pl
Nr GG: 380195

Wysłany: 03 Paź 2011 12:47

jak dotrę do domu na bank się tam pojawie

 

Krocząc w stronę światła zagłębiłem się w ciemnościach....
Semaj
Strong

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 629
Dołączenie: 13 Sty 2010 11:10
Miejscowość: Warszawa
Punkty: 1292
Nazwa Avatara: Semaj Semaj Sukinkot
Society: www.entropiaforum.pl

Wysłany: 03 Paź 2011 13:23

Ja juz tam jestem ale na razie sam wiec czekam az ktos wejdzie i potestujemy

 

pepin
Strong

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 621
Dołączenie: 23 Paź 2009 19:18
Miejscowość: Lubin
Punkty: 1318
Nazwa Avatara: PEPIN PEPINEK PEPIN
Society: www.EntropiaForum.pl
Nr GG: 1316738

Wysłany: 03 Paź 2011 13:24

ja pracy siedze ale od jutra prawdopodobnie l4 wiec bedzie inaczej :P

 

Krocząc w stronę światła zagłębiłem się w ciemnościach....
Semaj
Strong

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 629
Dołączenie: 13 Sty 2010 11:10
Miejscowość: Warszawa
Punkty: 1292
Nazwa Avatara: Semaj Semaj Sukinkot
Society: www.entropiaforum.pl

Wysłany: 03 Paź 2011 13:27

no ja 2 dni l4 jeszcze wiec moze sie potestuje :D

 

pepin
Strong

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 621
Dołączenie: 23 Paź 2009 19:18
Miejscowość: Lubin
Punkty: 1318
Nazwa Avatara: PEPIN PEPINEK PEPIN
Society: www.EntropiaForum.pl
Nr GG: 1316738

Następna

Powróć do Tutoriale

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Strona głównaZespółUsuń cookies utworzone przez forum • Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
cron