zaawansowane >>
Zaloguj się
FORUM

komunikator głosowy!

Kącik dla początkujących
AUTOR

Wysłany: 14 Paź 2011 15:16

Capo napisał(a):Mam małą propozycję zanim zaczniecie wkładać pieniądze w mumble. Szczerze mówiąc ten komunikator jest najgorszy którego używałem (ventrilo, Team Speak) bardzo mało ustawień i opcji do skonfigurowania mikrofonu ( a to jest chyba najważniejsze w komunikatorze głosowym) Jeśli mamy używać komunikatora to proponowałbym Team Speak 3. Jest płatny tak jak mumble ale jestem administratorem na publiczny serwerze wiec mam kanał za free. Możemy mieć swój kanał, i dowolną ilość pod kanałów. Wiem Gandalf, że musisz opłacać mumble, a po co płacić jak można mieć o niebo lepszy komunikator za darmo. Jak będziesz miał chwile to zajdź na ten serwer, zobacz jak wygląda organizacja. W razie pytań albo pomocy w konfiguracji mikrofonu itp. Kiedy jestem w pracy cały czas siedzę na dyżurce administracji więc można pisać.

Address: ts.publicts.pl


Znam zarówno ts3 jak i ventrillo i żadne z nich nie umywa się do mumble (nawet tutaj korzystaliśmy z venta)! Ustawienia aktywacji mikrofonu są wręcz rewelacyjne. Jakość dźwięku ze wszystkich trzech najlepsza (przynajmniej u mnie). Do tego integracja z eu też jest fajna kwestią. Ja się nie upieram przy mumble, ale jak dla mnie jest to zdecydowanie najlepsza opcja, natomiast posłucham głosu większości. Myślę, że dużo osób ma również porównania komunikatorów, więc pisać swoje spostrzeżenia.

 

Image
GandalfSzary
Strong

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 811
Dołączenie: 10 Maj 2009 23:54
Punkty: 1698
Nazwa Avatara: Gandalf GandalfSzary Szary
Society: www.EntropiaForum.pl
Nr GG: 380195

Wysłany: 14 Paź 2011 15:24

mi osobiście totalnie wszystko jedno na czym będe siedział ,czy to vt, czy ts3 czy mumble - push to talk rozwiązuje imho wszystkie problemy z aktywacją głosem - i tak korzystacie z paluszków na klawiaturze, to jeden więcej wam nie zrobi różnicy - gracze rajderzy z WoWa wiedzą na pewno o co chodzi. I wciskanie kitów ,że tego sie nie da ogarnać, jest moim zdaniem nieprawdziwe.

a co do jakości...no cóż, ventrillo moim zdaniem jest lepsze, ale nie na tyle chyba ,zeby się na niego przeżucać.

 

"Nadzieja jest jak marchew, którą zawieszono koniowi ,żeby zmusić go do cięższej harówki".
Raistlin Majere "Dragonlance"
Ariakan
Site Admin

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 484
Dołączenie: 14 Maj 2009 18:43
Miejscowość: Warszawa
Punkty: 1030
Nazwa Avatara: Tomek Strix Strix
Society: Task Force
Nr GG: 3873087

Wysłany: 15 Paź 2011 09:54

To ja "ftronce" swoje 3 pece do wypowiedzi.

Korzystalem zarowno z ts, vent i teraz mumble, a w miedzyczasie ze skypa :) I chyba najbardziej lezal mi skype wlasnie, chociaz sprawdzal sie tylko w malych konfiguracjach - rzedu 3-4 osoby. Reszta jest w sumie.. taka sama :)

Ale jakby nie chciec placic za mumbla to zawsze moge postawic darmowy serwer venta w wersji 2 (nie znalazlem serwera venta 3 do sciagniecia) lub ts.

W sumie najwazniejsze to sie dogadac na czym siedzimy. Ot co.
Punio
Weak



Offline
 
Posty: 9
Dołączenie: 05 Mar 2011 16:02
Punkty: 18
Nazwa Avatara: Punio

Wysłany: 28 Gru 2011 15:29

Uwaga zmieniły się dane do serwera:


Address: voice.entropiaforum.pl
Port: 60338
hasło: efpl

Alternatywnie, po zainstalowaniu klienta wystarczy kliknąć na głównej stronie w ikonę mumble.

 

Image
GandalfSzary
Strong

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 811
Dołączenie: 10 Maj 2009 23:54
Punkty: 1698
Nazwa Avatara: Gandalf GandalfSzary Szary
Society: www.EntropiaForum.pl
Nr GG: 380195

Wysłany: 06 Maj 2012 18:08

Jakie jest hasło na kanał EF ?
"efpl" nie działa
Krzychop
Weak



Offline
 
Posty: 1
Dołączenie: 18 Paź 2010 09:34
Punkty: 2

Wysłany: 06 Maj 2012 18:22

działa ustaw wszystko dokładnie dane są prawidłowe

 

Krocząc w stronę światła zagłębiłem się w ciemnościach....
Semaj
Strong

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 629
Dołączenie: 13 Sty 2010 11:10
Miejscowość: Warszawa
Punkty: 1292
Nazwa Avatara: Semaj Semaj Sukinkot
Society: www.entropiaforum.pl

Wysłany: 11 Maj 2012 17:45

Wszystko pięknie ładnie , ale za cholerę nie mogę odnaleźć kanału ... :(

 

Good to be bad
Taria
Watcher



Offline
 
Posty: 60
Dołączenie: 26 Wrz 2010 16:26
Punkty: 124
Nazwa Avatara: Taria Tary Dark

Wysłany: 11 Maj 2012 19:42

SPROBOJCIE NA GLOWNEJ STRONIE JEST BEZPOSREDNI ODNOSNIK

 

Krocząc w stronę światła zagłębiłem się w ciemnościach....
Semaj
Strong

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 629
Dołączenie: 13 Sty 2010 11:10
Miejscowość: Warszawa
Punkty: 1292
Nazwa Avatara: Semaj Semaj Sukinkot
Society: www.entropiaforum.pl

Wysłany: 10 Lut 2013 12:28

uwaga

jak zauważyliście, od wczoraj nie można dobic do naszego serwera Mumble. Spodowane jest to argumentem najstarszym z możliwych - jest płacone, jest gadane.

w związku z rozmową z Semajem, nie bedziemy kontynuować przygody z Mumblem(do tej pory, opłacał go GSz. we własnej osobie). Teraz, padła propozycja, przeniesienia się na Ventrilo 3.0(opłacane by Semaj), które zostanie odplone na dniach - tj. poniedziałek - środa.
Niedługo kolejne niusy, stay tuned

Pozdr
A

 

"Nadzieja jest jak marchew, którą zawieszono koniowi ,żeby zmusić go do cięższej harówki".
Raistlin Majere "Dragonlance"
Ariakan
Site Admin

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 484
Dołączenie: 14 Maj 2009 18:43
Miejscowość: Warszawa
Punkty: 1030
Nazwa Avatara: Tomek Strix Strix
Society: Task Force
Nr GG: 3873087

Wysłany: 13 Lut 2013 20:01

Dane do nowego komunikatora:

Należy pobrać ventrilo 2.1.4 (darmowy np. ze strony: http://ventrilo-2-1-4.softonic.pl/ - nie zapomnijcie odznaczyć instalacji dodatkowych toolbarów wyszukiwarek i innych śmieci...) i po instalacji podać następujące dane serwera.
adres ip: 178.217.186.105
port: 5798
hasło: efpl

serwer postawił semaj sukinkotem zwany...

dobrze jest ustawić klawisz push to-talk:
wystarczy kilknąć na "setup"
zaznaczyć pole "Use Push To-Talk Hotkey"
i w okienku "Hotkey" kliknąć klawiszem którego che się używać w celu aktywacji mikrofonu.


aaaaa.... i należy pamiętać, że po najnowszej "poprawce" do EU po uruchomieniu entropii wycisza ona mikrofon w windows.... także po wejściu do gry trzeba kliknąć prawym klawiszem myszy na głośnik w prawym dolnym rogu ekranu windowsa - wybrać urządzenia do nagrywania - zaznaczyć na liście mikrofon - kilknąć "właściwości" - w zakładce "poziomy" zaznaczyć ikonę jako aktywną... (dzięki MA za ułatwianie życia i "genialne poprawki"...)
mixer70
Starszy Nadszyszkownik

Awatar użytkownika

Offline
 
Posty: 333
Dołączenie: 25 Lut 2010 17:37
Punkty: 680
Nazwa Avatara: mixer70
Society: entropiaforum.pl
Nr GG: 1348767

PoprzedniaNastępna

Powróć do Tutoriale

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Strona głównaZespółUsuń cookies utworzone przez forum • Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
cron