Capo napisał(a):Mam małą propozycję zanim zaczniecie wkładać pieniądze w mumble. Szczerze mówiąc ten komunikator jest najgorszy którego używałem (ventrilo, Team Speak) bardzo mało ustawień i opcji do skonfigurowania mikrofonu ( a to jest chyba najważniejsze w komunikatorze głosowym) Jeśli mamy używać komunikatora to proponowałbym Team Speak 3. Jest płatny tak jak mumble ale jestem administratorem na publiczny serwerze wiec mam kanał za free. Możemy mieć swój kanał, i dowolną ilość pod kanałów. Wiem Gandalf, że musisz opłacać mumble, a po co płacić jak można mieć o niebo lepszy komunikator za darmo. Jak będziesz miał chwile to zajdź na ten serwer, zobacz jak wygląda organizacja. W razie pytań albo pomocy w konfiguracji mikrofonu itp. Kiedy jestem w pracy cały czas siedzę na dyżurce administracji więc można pisać.
Address: ts.publicts.pl
Znam zarówno ts3 jak i ventrillo i żadne z nich nie umywa się do mumble (nawet tutaj korzystaliśmy z venta)! Ustawienia aktywacji mikrofonu są wręcz rewelacyjne. Jakość dźwięku ze wszystkich trzech najlepsza (przynajmniej u mnie). Do tego integracja z eu też jest fajna kwestią. Ja się nie upieram przy mumble, ale jak dla mnie jest to zdecydowanie najlepsza opcja, natomiast posłucham głosu większości. Myślę, że dużo osób ma również porównania komunikatorów, więc pisać swoje spostrzeżenia.